Frakt 49 kr - fri frakt över 1.000kr!

Gratis avhämtning!

Frakt 49 kr - fri frakt över 1.000kr! Gratis avhämtning!

Gratis avhämtning!

Förföljda tjejer

Vet du vem Emelie, Annbritt, Jenny, Linda, Vania och Camilla är?

Det är fiskebåtar som ligger i fiskehamnen på Limhamn. De blir förföljda när de går till havs. Men vet ni vem som förföljer dem? Malmö Limhamn Limhamns fiskehamn Kokkolit fiskebåtar sälar i Öresund Öresundsfisk-från båt till bord

Sälar

Jag måste erkänna att jag blev förvånad när jag hörde vem som förföljde båtarna. Det är nämligen sälar! Jag trodde att man var tvungen att traska ut till Måkläppen för att se sälar! Istället finns de närmare än så, i havet utanför Limhamn… De senaste 10 åren har sälbeståndet i Öresund fullkomligt exploderat. Nu finns både knubbsäl och gråsäl i sundet. De går hårt år fiskerinäringen – Öresundsfiskarna har mest sälskador på sina fångster i hela landet!

Smarta och lata

Sälarna är både smarta och lata. Kombinationen är förödande. De har nämligen lärt sig ljudet av fiskebåtarna och bevakar hamnen. När fiskebåtarna går ut för att lägga nät förföljer sälarna dem och väntar lömskt på att fiskenäten gör sitt jobb. När fisken fastnat i näten går sälarna till attack genom att bita fisken över magen för att komma åt rom och lever. Huvudet får sitta kvar så att fiskarna – förutom förlorad fångst – får besvär med rensa bort fiskslamsor och laga nät efter sälskadorna. Det enda sättet för fiskarna att freda sig är att vittja sina nät snabbare än sälarna. Men inte ens den metoden är sälsäker. Det händer nämligen att sälarna följer med upp i näten och hugger fisken i luften!

Malmö Limhamn Limhamns fiskehamn Kokkolit fiskebåtar sälar i Öresund Öresundsfisk-från båt till bord

 

 

0 kommentarer