Efter den här sommaren känner jag mig väldigt redo för höst. Jag ser verkligen fram emot att tända ljus, ta fram filtar och kura inomhus. Idag har jag planterat höstig ljung och plockat kastanjer. Blåsten slår dem till marken så passa på att göra ett fint höstarrangemang med kastanjer medan de är så där blanka och oemotståndligt sköna att hålla i handen.

Höst hos Kokkolit på Limhamn

Nu när hösten är i antågande och temperaturen faller kan det vara gott att krypa in i en varm och gosig Limhamnshoodie. Just nu får du 15 % rabatt på Limhamnshoodies i höstfärgen black olive och orange. Det här är vår coolaste hoodie!

20 % på Limhamnshoodie i färgen black olive och orange hos Kokkolit på Limhamn

En annan sak som hör hösten till är höstiga gratänger, rotsaker och kraftfulla grytor. Ikväll kommer vi äta en rustik biff stroganoff med ett maffigt rödvin. Mätta och belåtna kommer vi krypa upp i soffan tillsammans medan vinden viner utanför huset. Längtar redan!

Vill du också äta biff stroganoff ikväll så ska du testa detta receptet:

Biff stroganoff á la Kokkolit (4 portioner) 

  • 400 g rostbiff
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 msk tomatketchup eller tomatpuré
  • 2-3 msk torr sherry
  • 2-2,5 dl vispgrädde

Strimla köttet och bryn det hastigt på hög värme så att det får en fin stekyta. Finhacka löken och stek tillsammans med köttet i några minuter. Häll i resten av ingredienserna och sjud till köttet är sådär härligt mört! Ju längre desto bättre. Har du lite persilja så hacka den och strössla över precis innan servering. Vi äter stroganoffen med ättikssallad och kokt potatis eller blomkålsris. Funkar finfint med potatismos eller ris också. Och du… när du ändå håller på kan du lika gärna göra en riktigt stor laddning stroganoff. Perfekt att ha i frysen till en lat dag.

Ättikslagen blandar du med 1 dl ättika, 2 dl socker, 3 dl vatten. Strimla isbergssallad. Gurka funkar också fint. Hälls lite av ättikslagen över salladen. Lag som du inte använder häller du på en flaska och förvarar i kylskåpet.