Den 25-28 juli är det äntligen dags för sommarens höjdpunkt på Limhamn – Hamnfestivalen! Kokkolit kommer vara med för tredje året i rad. Du hittar oss i en röd liten bod på vår “vanliga” plats i Småbåtshamnen, se kartan ovan. 

Hamnfestivalens har gamla anor. Mellan 1937 och 1992 arrangerades Hamnfesten i Limhamns fiskehamn varje sommare en helg i juli. Det var en välbesökt festlighet som förenade nytta med nöje – inkomsterna från festen gick nämligen till behövande äldre fiskare och änkor efter fiskar. Här kunde man förlusta sig godsaker som stekt sill och spunnet socker, åka karusell och radiobil eller ta lotter. Festens höjdpunkt var Havslaxarna, ett gäng spänstiga herrar från idrottsklubbar på Limhamn, som uppträdde kring ett aktuellt ämne. Men egentligen handlade det mest om att kasta varandra i vattnet på alla upptänkliga sätt vilket drog ner rejäla skrattsalvor och applåder från publiken. 

Under många år låg Hamnfesten i träda tills Gitte Knutson tog upp traditionen igen 2014. Under några dagar i slutet av juli pulserar återigen Fiskehamnen och Småbåtshamnen av liv och rörelse. Det är musikuppträdande, marknadsstånd, aktiviteter och mängder av god mat. Istället för Havslaxarna kommer Limhamnsrevyn att uppträda i Fiskehamnen. Man har utlovat att ingen föreställning kommer vara den andra lik! 

Missa inte denna fantastiska fest på Limhamn! Program och information om Hamnfestivalen hittar du här