Idag är tydligen årets mest deppiga dag. Blue Monday.

Blue Monday brukar infalla den tredje måndagen i januari. Exakt datum beräknas enligt en formel som togs fram 2005 av en PR-byrå. Formeln tar hänsyn till faktorer som t ex väderförhållanden, hur mycket pengar som finns kvar i plånboken, antal dagar sedan julafton, antal dagar sedan vi bröt våra nyårslöften mm. Och i år har formeln fastslagit att 15 januari är årets deppigaste dag.

Malmö Limhamn Kokkolit Sibbarp svart fiskehodda blue mondaySå hur hanterar man en dag som matematiskt utsetts till årets deppigaste dag? Jag attackerade den genom att gå på promenad längs med havet i snålblåst och 0-gradig kyla. Det var uppfriskande. När solen lyckades bryta igenom molnen under några sekunder kändes det som en seger över deppet. Sedan gick jag hem och rotade långt in i frysen. Där hittade jag ett paket sommar – frusna jordgubbar. Att koka jordgubbssylt är väldens bästa motgift mot deppiga januaridagar! För att ytterligare sjasa bort deppet ska jag nu bege mig till blomsteraffären. Årets deppigaste dag råkar nämligen också vara Tulpanens dag!

Malmö Limhamn Kokkolit jordgubbssylt Blue mondayIkväll fortsätter jag bekämpa deppet med en färgglad och vitaminstinn kycklingwok. Slutligen väntar terminsstart för pojkarna på Limhamns Taekwondo Akademi. Det är en helt nystartad förening med två oerhört välrenommerade tränare – Paul Voigt och Michael Suho. De börjar med två barngrupper och planerar även att starta ungdoms- och vuxenträning. Har ni barn i åldern 7-12 år som är sugna på att träna taekwondo ska ni definitivt kolla in deras Facebooksida.

Och vet ni vad ? Det finns även en “Happy Day”. .. Den infaller runt midsommar. Värt att längta efter på flera sätt.